Aplicarea aparatului dentar mobil

Aparatele dentare pentru copii sunt prezentate intr-o gama variata de culori (mov, roz), cu sclipici etc, pentru a fi cat mai atractive de purtat. In prima sedinta se va adapta aparatul pentru a nu cauza leziuni, se vor da toate explicatiile si recomandarile pentru purtarea acestuia. In primele zile copilul poate simti o usoara presiune pe dinti, poate avea o salivatie mai abundenta sau dificultati de vorbire, dar toate acestea sunt temporare, fiind parte integranta a adaptarii cu aparatul dentar.
Trebuie mentionat ca aparatul este cu atat mai eficient cu cat este purtat mai mult, desigur cu exceptiile mentionate la ‘’Recomandari pentru aparatele dentare mobile’’.

Aplicarea aparatului dentar fix

Se recomanda efectuarea unui detartraj si unui periaj profesional inaintea sedintei de aplicare a aparatului ortodontic.
In aceasta sedinta (cca 45 minute) se vor aplica cu grija bracket-urile pe fiecare dinte intr-o anumita pozitie, stabilita de medic, in functie de rezultatul urmarit. Apoi se va fixa arcul ce trece prin bracket-uri. Din acest moment aparatul incepe sa functioneze. Daca simtiti ca muscati pe vreun bracket sau va jeneaza arcul, spuneti aceasta medicului ortodont, pentru a remedia situatia.
Vi se vor da toate recomandarile si explicatiile necesare pentru purtarea si igienizarea aparatului, precum si privind alimentatia. Despre acestea puteti citi si in “Recomandari pentru aparate dentare fixe’’.